FÖRÄLDRARÅD

Glad Påsk!

Nu tar vi påsklov och ses igen den 23 april

2019/04/12

30 April Valborgsmässoafton. skolkonferens på eftermiddagen.

1 Maj alla är lediga

Fredsbergs Friskola har ett föräldraråd där 2 respresentanter finns från varje klass. Vid det årliga föräldramötet varje teminsstart väljs en ny föräldrarepsresentant till varje klass då en avgår. Rådet är uppbyggt så att de två representanterna från ex Ettans klass, byts ut omlott. Så det hela tiden finns en erfaren representant kvar i rådet varje år.

Föräldrarådets uppgifter är att:

• Annordna städdag, en under höstterminen och en under vårterminen. Då kommer de föräldrar som kan till skolan och hjälper till att fixa trasiga saker, städar, bygger nytt till skolgården och övrigt.
  • Luciafirande i kyrkan, skolan ansvarar för själva lusseshowen i kyrkan och föräldrarådet anordnar glöggmys efter luciafirandet.
  • Till skolavslutningen fixar föräldrarådet blommor till lärarna.
  • Chokladhjulet under Skördefesten i Hajstorp
  • Cafekvällarna i Hajstorp

Under de två sistnämnda aktiviteterna går alla pengar oavkortat till elevernas egen kassa där elevrådet beslutar vad pengarna skall gå till.

Föräldrarådet har sammanträde ca 5 ggr per år.

FREDSBERGS FÖRÄLDRARÅD

Telefon skola 0506-130 84