FÖRÄLDRARÅD

2017/12/05

LUCIAFIRANDE

Luciafirandet blir onsdag den 13/12 klockan 18:30 i Fredsbergs kyrka. Lotteri och glögg efteråt på skolgården.

2017/12/04

JULAVSLUTNING

22/12 är det terminsavslutning på skolan, alla slutar 12:10. Denna dagen serveras "julgröt" och en smörgås. Det går ingen sen buss denna dagen.

Terminen börjar igen 10/1-18. Buss går som vanligt och vi läser enligt schema redan första dagen.

Fredsbergs Friskola har ett föräldraråd där 2 respresentanter finns från varje klass. Vid det årliga föräldramötet varje teminsstart väljs en ny föräldrarepsresentant till varje klass då en avgår. Rådet är uppbyggt så att de två representanterna från ex Ettans klass, byts ut omlott. Så det hela tiden finns en erfaren representant kvar i rådet varje år.

Föräldrarådets uppgifter är att:

• Annordna städdag, en under höstterminen och en under vårterminen. Då kommer de föräldrar som kan till skolan och hjälper till att fixa trasiga saker, städar, bygger nytt till skolgården och övrigt.
  • Lucia friande i kyrkan, skolan ansvarar för själva lusseshowen i kyrkan och föräldrarådet anordnar glöggmys på skolgården efter luciafirandet.
  • Till skolavslutningen fixar föräldrarådet blommor till lärarna.
  • Chokladhjulet under Skördefesten i Hajstorp
  • Cafekvällarna i Hajstorp

Under de två sistnämnda aktiviteterna går alla pengar oavkortat till elevernas egen kassa där elevrådet beslutar vad pengarna skall gå till.

Föräldrarådet har sammanträde ca 5 ggr per år.

Representanter HT 2017

Förskoleklass