FÖRÄLDRARÅD

Skolavslutningen är i Fredsbergs kyrka den14/6 kl 18:30. Sista dagen på VT är fredag 15/6. HT börjar igen ons den 22 augusti.

2018/04/20

Vårvandring

Vårvandring är den 3 Maj i Slätte. Mer info

Fredsbergs Friskola har ett föräldraråd där 2 respresentanter finns från varje klass. Vid det årliga föräldramötet varje teminsstart väljs en ny föräldrarepsresentant till varje klass då en avgår. Rådet är uppbyggt så att de två representanterna från ex Ettans klass, byts ut omlott. Så det hela tiden finns en erfaren representant kvar i rådet varje år.

Föräldrarådets uppgifter är att:

• Annordna städdag, en under höstterminen och en under vårterminen. Då kommer de föräldrar som kan till skolan och hjälper till att fixa trasiga saker, städar, bygger nytt till skolgården och övrigt.
  • Lucia friande i kyrkan, skolan ansvarar för själva lusseshowen i kyrkan och föräldrarådet anordnar glöggmys på skolgården efter luciafirandet.
  • Till skolavslutningen fixar föräldrarådet blommor till lärarna.
  • Chokladhjulet under Skördefesten i Hajstorp
  • Cafekvällarna i Hajstorp

Under de två sistnämnda aktiviteterna går alla pengar oavkortat till elevernas egen kassa där elevrådet beslutar vad pengarna skall gå till.

Föräldrarådet har sammanträde ca 5 ggr per år.

Representanter HT 2017

Förskoleklass